Kandidáti do Evropského parlamentu

Nejnovější články

...

Číst dále..

V sobotu 18.5. 2019, tedy týden před volbami do Evropského par...

Číst dále..

Byly doby, kdy se každá obec snažila mít základní vybavenost. Do té pa...

Číst dále..

kandidati ep2V sobotu 18.5. 2019, tedy týden před volbami do Evropského parlamentu, proběhl v Jičíně na Žižkově náměstí mítink kandidátů KSČM - česká levice společně. Účast kandidátů byla asi rekordem celé kampaně. Do Jičína přijela jednička kandidátky Kateřina Konečná, Lukáš Pařízek, Dagmar Švendová, Anička Vaculíková,Jaromír Kohlíček a Zdeněk Ondráček.

Návrat knihoven

436 ing jaromir kohlicek cscByly doby, kdy se každá obec snažila mít základní vybavenost. Do té patřila hospoda, obchod, kostel a od druhé poloviny 19. století i knihovna. V návaznosti na činnost obrozenců a na snahy o kultivování českého jazyka se od 18. století, kdy prodejce hezky popisuje starší český film. Knihovna také patřila, vedle školy a sokola k „ základním potřebám“, které si Češi přiváželi všude do světa s sebou. Tahle vznikla ve Vídni řada českých spolků pod názvem Comenius Verein, vedle školy provozovaly i knihovny s českými knihami. V roce 1870 vznikla taková knihovna i v Zábřehu.
Když jsme na malé vesnici rekonstruovali bývalou školu na obecní úřad, našlo ze zde logicky i místo na knihovnu.

Hendikepovaní

kohl jTento pojem se používá pro lidi, kterým do tzv. normálu něco chybí. Klasickým příkladem jsou lidé s motorickými poruchami, případně zrakově nebo sluchově postižení a skupina těch, kteří trpí mentálními disfunkcemi. Běžně psychologové považují osoby s IQ pod 70 za nevzdělatelné v hlavním studijním proudu. Některé piruety v našem školství se pokoušejí tuto hranici zpochybnit, ale dosavadní výsledky ukazují, že hranice reálně existuje

Preference nejsou všechno.

StrasbourgByly doby, kdy ODS dominovala politické scéně v České republice. Privatizace, privatizace, privatizace. Tak nějak se odvíjel začátek 90. let. 30% byly běžné preference a zlí jazykové tvrdili, že v Praze – pokud by kandidovala do Senátu – zvítězí i tenisová raketa Václava Klause. Pak se ovšem zvedla sociální demokracie a Miloš Zeman ji přivedl do postavení, v němž začal souboj dvou velkých stran. Po Sarajevském atentátu se vše začalo zdánlivě vracet do původních kolejí, ale přece jenom některé příliš „provařené“ figury z čela strany zmizely. To neznamená, že by se ODS očistila nebo dokonce za masívní podvody a rozkládačky omluvila. Vrcholem celého vývoje byla proslulá amnestie V. Klause před koncem presidentského mandátu. To ale již ODS vládl nejdříve „chlap s gulami“ a potom „pan čistý“.